duurzaamheid

bent u op zoek naar duurzame oplossingen?
bel directneem meteen contact op
Als Nederlandse overheid hameren we veel op ‘Duurzaam’ bouwen en energie verbruik. Wat betekent dit  als we naar het gemiddeld energieverbruik van een huishouden in Nederland kijken dan valt op dat de verwarming van de ruimte en het water veruit het grootste deel van je totale energieverbruik is. Wil je energie besparen dan valt hier een grote slag te maken.

Het mooiste en het meest duurzaam is het natuurlijk als je je huis niet hoeft te verwarmen omdat je door middel van passieve zonne-energie en goede isolatie helemaal geen verwarming meer nodig hebt. De werkelijkheid is natuurlijk anders en de meeste huizen moeten dan ook bij verwarmd worden. Het is natuurlijk wel de uitdaging om dit te doen met zo weinig mogelijk energieverbruik en zo duurzaam mogelijk. Maar zonder verlies aan comfort want een warm en behaaglijk huis is toch wel het grootste goed.

Maar wat is nu de beste manier om je huis duurzaam te verwarmen? Er zijn veel verschillende manieren om je huis te verwarmen. Daarbij kun je nog onderscheid maken in convectiewarmte en stralingswarmte. Convectiewarmte is indirecte verwarming, de kachel verwarmt de lucht en de warme lucht vervolgens de ruimte. De cv in combinatie met radiatoren maakt gebruik van convectie. Stralingswarmte is een directe vorm van verwarmen. Denk aan een openhaard of een houtkachel. De verschillende verwarmingsbronnen verschillen in rendement en hebben daarnaast ieder hun eigen voor- en nadelen.

energie verbruik

Berger Installatietechniek

Duurzaam advies

Wilt u meer informatie over duurzaamheid of een persoonlijk advies op maat?

Woont u in Hoofddorp, Amstelveen, Amsterdam, Nieuw-Vennep en omstreken?

…dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Neem snel contact op!

Heeft u een ervaren en
vakkundige installateur nodig?

CONTACT:

Berger Installatietechniek
Tel: +31 23 78 52 140
KvK: 71225722

Neem contact op:

11 + 5 =

Hoe wij met uw gegevens omgaan kunt u lezen op onze privacy policy pagina