HR Ketel

Op zoek naar een
nieuwe HR ketel?
bel directneem meteen contact op

HR KETEL

De nieuwste generatie ketels zijn de HR ketels. Het verschil met de gewone CV-ketel (centrale verwarming) of VR-ketel (verbeterd rendement) is het benutten van de warmte uit de waterdamp (via condensatie) die vrijkomt bij de verbranding van gas. In de CV/ VR ketel verdwijnt deze warmte via de afvoerpijp. De HR ketel gebruikt deze warmte voor het verwarmen van water of lucht. Hierdoor verbruikt een HR ketel bijna een kwart minder energie dan de eerste generatie cv ketels. Daarnaast is de uitstoot van CO2 en stikstofdioxide lager wat ten goede komt aan het milieu.

Een HR ketel herken je aan het gas keur label. Er zijn drie klassen: HR 100, HR 104 en HR 107. De meeste ketels in Nederland beschikken bijna allemaal over HR 107. Het getal 107 staat voor  het rendement, in dit geval 107%.

 

HR-combiketel

Met de HR-combiketel stook je de centrale verwarming en verwarm je het tapwater dat uit de kraan komt. Het grote voordeel is dat er maar een gasaansluiting en luchtafvoer aanwezig hoeft te zijn en de combiketel is daardoor extra energiebesparend. In de meeste Nederlandse huizen wordt momenteel een combiketel geplaatst.

Rendement HR-ketel

De oudere VR ketels hebben een rendement van 83%. Dit betekent dat 83% van de warmte wordt benut voor de verwarming van het huis. Met de nieuwste HR ketels is het mogelijk om meer dan 100% te halen. Omdat deze ketel de teruggewonnen warmte hergebruikt om het water mee te verwarmen. Als dat rendement bijvoorbeeld tien procent is en het rendement van de ketel zelf is 97 procent, dan komt het totaalrendement daarmee dus op 107 procent.

Wilt u een persoonlijk advies?

Wilt u een vrijblijvend en passend advies op maat,
neem dan contact met ons op!

Berger Installatietechniek

Onze Services

  • Advies en aanleggen van Centrale verwarming
  • Vervangen van ketels
  • Onderhoud aan ketels

Woont u in Hoofddorp, Amstelveen, Amsterdam, Nieuw-Vennep en omstreken?
…dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Ketel op maat....

Voor meer informatie over de opties en de verschillen tussen de HR ketels  kunt u contact met ons opnemen. Wij kijken naar uw thuis situatie en berekenen zo de benodigde capaciteit om het leef klimaat in huis zo aangenaam mogelijk te maken.

CONTACT:

Berger Installatietechniek
Tel: +31 23 78 52 140
KvK: 71225722

Neem contact op:

15 + 6 =

Hoe wij met uw gegevens omgaan kunt u lezen op onze privacy policy pagina

Valiant Logo
Itho Daalderop Logo
Agpo Ferroli Logo
AWB Logo