Rookgasafvoer Inspectie

Google reviews (4,9/5 uit 30)
4.9/5

Waarom een rookgasafvoer inspectie?

Tijdens een rookgasafvoer inspectie wordt met de Whöler Vis 350 camera vastgelegd wat de huidige staat van uw CLV rookgasafvoersysteem is. Wij inspecteren het CLV rookgasafvoersysteem op veiligheid, deugdelijkheid en of het CLV rookgasafvoersysteem functioneert op basis van de actuele normeringen. Op basis van deze informatie en resultaten maken wij een uitgebreide rapportage en geven wij u een onafhankelijk advies.

Richtlijnen CLV rookgasafvoer inspectie

De installateur dient voordat de cv-ketel wordt vervangen, te beoordelen of het huidige CLV rookgasafvoersysteem geschikt en veilig is om nogmaals een cv-ketel leven (gemiddeld 15 jaar) te laten functioneren. Het opvragen van het rookgasafvoer inspectie-adviesrapport is dan ook verplicht voordat de cv-ketel wordt vervangen. Om de veiligheid van de CLV rookgasafvoer in uw appartementencomplex te kunnen garanderen werken wij volgens de normeringen:

  • NEN 1078
  • NEN 2757-1 / 2011
  • NPR 3378-45 2017

Bekijk hier een filmpje 
van een rookgasafvoer inspectie

Wist je dat een Rookgasafvoer inspectie verplicht is?

Voor het goed en veilig laten functioneren van gezamenlijke gasverbrandingsinstallaties is een peridieke inspectie verplicht. De overheid heeft dit verplicht. Zo worden gevaarlijke situaties voorkomen. 

Veelgestelde vragen

Voor het verwarmen van de radiatoren of warm water maakt de cv-ketel gebruik van een verbrandingsproces. Tijdens dit verbrandingsproces komen er rookgassen vrij. Deze verbrandingsrookgassen worden met een speciale afvoer naar buiten afgevoerd deze afvoer wordt de rookgasafvoer genoemd.

Een rookgasafvoer heb je met een enkele pijp die rookgassen afvoert, dit systeem noemt men een individuele rookgasafvoer. Dit systeem heeft ook een individuele luchttoevoer. Je hebt ook een dubbele pijp die in elkaar wordt geschoven. De binnenste pijp voert de rookgassen af, en de buitenste pijp zorgt voor de toevoer verbrandingslucht. Dit systeem wordt een concentrische rookgasafvoer genoemd. Dit rookgasafvoer systeem is ook veiliger, want bij slijtage van de rookgasafvoer komen er geen rookgassen in de woning terecht.

Verder is het belangrijk dat de rookgasafvoer op afschot altijd naar de cv-ketel toeloopt. Het condenswater in de rookgasafvoer loopt daardoor altijd terug naar de cv-ketel. Je voorkomt daarmee dat het condenswater, opdroogt in de rookgasafvoer buis. Ook voorkom je hierdoor condenswater lekkages. Houd tevens een afschot van 3 graden voor de rookgasafvoer aan. Om te voorkomen dat de rookgasafvoer loskomt of uitzakt is het belangrijk om de rookgasafvoer te beugelen.

Contact

Berger Installatietechniek B.V.
Diamantlaan 61
2132 WV Hoofddorp
 
T: 023-7852140
E: info@berger-installatietechniek.nl
KvK: 86039318