zonneboilers

SEVICE EN ONDERHOUD
bel directneem meteen contact op

Neem snel contact op!

Heeft u een ervaren en
vakkundige installateur nodig?

Berger Installatietechniek

Onze Services

  • Advies over zonneboilers
  • Aanleggen van zonneboilers
  • Vervangen en onderhoud van uw huidige zonneboiler

Woont u in Hoofddorp, Amstelveen, Amsterdam, Nieuw-Vennep en omstreken?

…dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Werking Zonnecollector

Een zonnecollector gebruikt de energie van de zon om water te verwarmen. Dit warme water kan vervolgens gebruikt worden in en rondom het huis.

Zonnecollectoren bevatten buizen die door de zon opgewarmd worden. In deze buizen bevindt zich collectorvloeistof. Deze vloeistof wordt door middel van een pomp in een warmtewisselaar in de boiler gepompt. De warmtewisselaar zorgt ervoor dat het water in de boiler opgewarmd wordt.

De collectorvloeistof koelt af in de warmtewisselaar en wordt opnieuw naar de zonnecollectoren gepompt om op te warmen. Als het water in de boiler warm genoeg is, gaat de pomp uit. Deze gaat vervolgens weer aan als het water in de boiler warmer moet worden. Dit systeem zorgt ervoor dat, indien nodig, er een ruime hoeveelheid warm water gebruikt kan worden, ook als de zon niet schijnt.

Naverwarming

Mocht het echter voorkomen dat de temperatuur van het water in de boiler niet hoog genoeg is, kan er gebruik worden gemaakt van een cv-ketel, een geiser of een warmtepomp om het water op de gewenste temperatuur brengen. Op deze manier weet u zeker dat u altijd warm water heeft.

Plaatsing

Zonnecollectoren worden meestal op het dak van een woning geplaatst. Voor een optimale opbrengst is het, het gunstigst als de zonnecollectoren op een dak op het zuiden worden geplaatst, met een hellingshoek van circa 45 graden. Op deze manier wordt het meeste zonlicht opgevangen.

Opbrengst

Een zonneboiler kan voor ongeveer de helft in de warm water behoefte voorzien. Zelfs in de winter, als de zon minder schijnt, leveren zonnecollectoren voldoende warm water op. Hierdoor kan u jaarlijks aanzienlijk op uw gasrekening besparen en dit zorgt ervoor dat de zonnecollectoren zichzelf uiteindelijk terugverdienen.

Informatie over zonneboilers

Voor meer informatie over zonnecollectoren kunt u contact met ons opnemen. Wij beantwoorden graag uw vragen en stellen eventueel een vrijblijvende offerte voor u op.

CONTACT:

Berger Installatietechniek
Tel: +31 23 78 52 140
KvK: 71225722

Neem contact op:

15 + 5 =

Hoe wij met uw gegevens omgaan kunt u lezen op onze privacy policy pagina